Wednesday, September 14, 2016

Terasa

Hari ini saya terdetik untuk kembali walaupun seketika,  masih terlalu banyak cerita yang terpendam dan tak termampu untuk diluahkan apa lagi di kongsi bersama. Ringkas entri kali ini kerana ia membelah kebuntuan jiwa yang terperuk digelangang asing , tidak bernama atau berpenghuni kecuali seorang AKU 

video
Bye for now !!!

Wednesday, April 27, 2016

Kurang

Ditolak setahun lagi....masih ada sayang~


25 April 2016

Biar

Tetap hilang biar pun digenggam ditapak tangan....



Tuesday, April 19, 2016

SINGAPORE & BATAM TRIP

Rakan rakan dari Terengganu telah pun mendarat di Changi Airport Singapura, beliau telah di jemput oleh mafia spore dan di bawa melawat dan bersiar siar di kota Singa yang indah dan bersih.Aku masih lagi di Black Water..dengan tugasan dan tanggung jawab yang perlu dilaksanakan.
17hb. Oktober 2009 aku masih lagi bertugas, jam 10 malam baru smp rumah, sempat basuh kereta yang berlumpur..maklumlah nk masuk kota Singa kena bersih kereta tu..kang tak lepas..hehhehe... siap jam 11.00 mlm, lps tu aku berkemas apa yang patut...hampir jam 12 malam baru bertolak, perjalanan lancar..lewat malam katakan.... smp di Bukit Batok hampir jam 2 pagi..nasib tuan rumah bukak pintu..kalau tak tidur kat luar la jawabnya..ekekek.
18hb. pagi..kami berlima keluar awal pagi ...maklumlah feri bertolak 8.30 pagi takut terlepas..tak larat berenang... sebelum bertolak sempat tukar duit RM or SGD to Rupiah...masing2 confident tanak shopping..saja melawat katanya....
40 minit perjalan feri sampai la kami. agent pelancung kami lambat sampai..kena tunggu dalam 15 minit...kenderaan sampai dan pemandu pelancung kami bernama TANI..bleh tahan gak becok dia....hahah yang paling lucu mula2 perhentian yang di tawarkan tempat spa dan massage..tapi awal2 kena rejek....lps tu perhentian pertama..ada org tu terus abis duit rupiah terpaksa pinjam kwn2 nk beli barang punya pasal.. sebelum jumpa money changer..wakakaak lawak lawak....tapi yang paling best sekali kan..NAGOYA shopping center...lemerk seronok gile..siap ada kedai nama peter pan....semua barang ada dan harga leh runding..class betul..
tengahari pula waktu makan ujan..tapi kan..bayaran yang dikenakan sebanyak SGD58 sangat berbaloi ..lengkap set makan tengahari...seafood lagi..melambak smp tak abis....kami 5 orang tapi hidangan mcm utk 10 org..hahah apa nak seme ada, siput,ketam,udang,sotong..sayur..sup perghhh smp tk larat wa cakap lu.....kenyang giler....mcm2 barang dah beli..dari beg,baju,cenderahati,makanan..perghhh penuh dan kenderaan..jgn sarat feri sudah la...
Tepat jam 5 kami bertolak pulang ke singapura...selepas tu sempat pergi ke GEYLANG dan juga BUGIS street...shopping lagi dorang tu...sakan....sesungguhnya aku hanyala seorang DRIVER..ekekkek kena ikut arahan penumpang2...
Tapi kan......sebelum pulang kenegeri masing2..kami sempat melawat PUSARA seorang rakan baik.Biarpun dia telah pergi tapi dia tetap hidup di hati kami semua..semoga roh beliau di cucuri rahmat - AMIN


Agent pelancungan menyediakan kenderaan dan pemandu pelancung
Makan tengahari (seafood) class.... sedap..perghhh


Terminal bay Singapore


Batam Bay Indonesia

Seorang dari kami jadi camera man....

Muka masih mengantuk....

well..i'm here....
Sempat posing..nasib baik tak kena tinggal dgn ferry...

perghhhh ala hero heroin....
bila la nak berangkat..dah tak sabar nehh...
Catatan perjalanan oleh : lipsy


Sunday, April 17, 2016

Cerita Lama

Saya dah kembali kesini, untuk bercerita tentang saya sendiri... Dah dua minggu saya ditempat baru, tentu ada hati yang gembira tak perlu gusar akan bertembung  dilaluan yang  sama.

Juga kejutan seseorang yang sekadar bertanya khabar... Puas saya cari gambar lama kita, tak jumpa kat folder mana.. hahhaha.   Penat saya mengenang kisah kerabu ikan keli...



Monday, January 18, 2016

Kembali

Hati berdebu di asak cinta 
Tak pernah ada kebenaran
Kadang mengalir di sungai
Bila angin bertiup hilang tanpa jurang
Langit...boleh kah kamu bertukar hati di bumi
Angin...mampukah kamu berhenti bertiup dan berdiam diri~


Aku


Siapa


Kemana











Saturday, January 9, 2016

2015 to 2016

Dah hampir dua minggu keindahan tahun 2015 meningglkan kita, sukar membawa bersama amukan badai luka, sukar juga meninggalkan  misteri hidup yang menjadi tanda tanya.Banyak perkara yang ingin diluahkan biar terasa ringan jiwa yang membawa beban seribu bagai cerita~


video